Julebaksten er i gang - og da er det kanskje på sin plass med et
lite tilbakeblikk på et innlegg her på bloggen i 2012;
Her bakes Mørlefser :-)
Mørlefser
1 kopp smør
1/2 kopp sukker
1 kopp sirup
1 kopp søt melk
1 kopp surmelk
3-4 ts. hjortesalt
Hvetemel til passe fast deig
La deigen hvile på et kjølig sted over natta.
steketemp: 250 grader
midt i ovnen
max 5 min!
Mine baketips:
* Kjevle deigen ut på bakepapiret
* Bruk rund kakeform 26 cm.diameter for å trykke ut lefser før steiking
* Fjern forsiktig overflødig deig før du setter
bakepapiret (lefsa) over på stekeplata
Mellom to lefser smører du en blanding av smør, sukker og kanel.
Jeg bruker å piske blandingen godt med miksmaster før jeg smører lefsene.
Vips, så er det klart for smaksprøver!
Og bare så det er nevnt;
årets Mørlefser er bakt -og prøvesmakt, de smaker like godt
hvert år! ;-)
Ønsker deg ei fin adventstid!
Yummi! Ser gode ut. Slike har jeg aldri bakt før. Bare kjøpt i butikk.
SvarSlettGod søndag!
Wow! Jeg bare elsker lefser. Takk for oppskriften!
SvarSlettKlemmer fra PillePalle
Ønsker deg en fin jule tid i møte :)
SvarSlettMmmm, det så godt ut.
SvarSlettTakk for oppskrift, skal huske på den :)
Kos deg videre!
Dette var en ny vri for meg. Jeg er vant med å steike "tjukklefse" som jeg kaller det på takke. Oppskrifta er omtrent den samme med mål i kopper og mel til passe deig. Herlig! Her løper tennene i vann........
SvarSlettJeg skal steike goro i morgen, og muligens noen kjeks med stempel. Fikk et helt lam i gave i går, og i dag har jeg sydd rull. Føler meg som ei ordentlig husmor.
Fortsatt god adventstid fra Ingunn som gleder seg over at håndball-EM er i gang. Heia Norge!
Dette såg godt ut.....mmmmmm.
SvarSlettEg har også baka lefser, men det er av den tynne sorten...kaffilefser.
God kveld til deg.
Plutselig tilbake? denne lefsa ser utrolig god ut. Lykke til videre med julebaksten.
SvarSlettTakk for oppskrift og gode tips !
SvarSlettEg har desse i oppskriftboka mi, men det er årevis sidan eg laga. Då brukte eg takke.
Desse likna på dei bestemora mi brukte å lage, kjenner positive "vibber" når eg ser dei :)
God førjulstid frå Anne-Mari
Nam, mørlefse er kjempegodt! Tenker også å bake det i år, skal ta med tipset om å "stikke" de ut, før steking. Blir jo perfekt runde! Men da mister jeg "smaksprøver" underveis, når jeg pleier å rette opp lefsene, ved å skjære bort ujevnhetene;)
SvarSlettTusen takk, så en vakre rettledning. Jeg gleder meg å lese. Og jeg mener jeg må prøve ekt norske snadder.
SvarSlettMhhhh tusen takk... så fint :-))) Stor klem fra Viola
De så bare nydelige ut de mørlefsene dine! Jeg har så gode barndomsminner om hærlige myke mørlefser som smelter i munnen. Har oppskrifta fra min gammeltante, men ikke søren om jeg få dem like myke og gode som hun gjorde;(
SvarSlettSå nå har jeg gitt opp og kjøper heller fra ei flink lefsekjærring.
Ønsker deg ei fin adventsuke videre!
Åh, det er godt det :)!
SvarSlettTusind tak for opskriften! Hvor ser det lækkert ud - det er noget, vi slet ikke kender her i Danmark. Dejligt at se dig tilbage her!
SvarSlettTusen takk for oppskriften.. Ser ut til at jeg er kommet over en flott blogg som jeg må studere nærmere! Lykke til videre med forberedelser til jul.
SvarSlettVarm hilsen fra Eva
Disse er så utrolig gode, baker også sånne. Nydelig.
SvarSlettTakk for at du deler.
Oh, I didn't know this, but it looks and sounds delicious. Always happy to find something new. I love to try out recipes! Thank you and have a good time
SvarSlettElisabeth
Å jøje meg, nå fikk jeg flashback til barndommen gitt. Disse lefsene lagde alltid min mor, og det hender hun fortsatt lager dem. Ikke nødvendigvis til jul, de smaker like godt om sommeren. Jeg har bakt dem selv også for flerfoldige år siden. Kanskje jeg skulle letet fram oppskriften igjen?
SvarSlettHer bakes de ut på hele stekeplaten og skjæres i snipper som sirupsnippene.
Ha en fin uke!
Hilsen en halv lofotværing... :)
Kjenner smaken, disse skal bakes denne uka.
SvarSlettVeldig lurt å kjevle ut som du gjør og steike dem sånn,
mye enklere enn å lage mange små runde. Takk for tipset.