søndag 29. juni 2014

Oppskrift på hekla grytekluter ♥
For å få litt adspredelse fra gardin-heklinga, 
så har jeg hekla et par grytekluter.Gryteklutene er heklet i fire deler, som er heklet sammen to og to.
De har like farger, men litt forskjellig 
sammensetning av fargene (til variasjon :))
og kan brukes på begge sider


Jeg har brukt Gjestal bomull sport (mercerisert)
 og heklekrok nr.3,5

Oppskrift:

Hekle 4 luftmasker og sett sammen i en ring med kjedemaske.
1. Omgang: 3 luftmasker og 11 staver rundt luftmaskebuen. Lukk med en kjedemaske i 3. luftmaske i begynnelsen av omgangen.
2. Omgang: 3 luftmasker, *2 staver i hver stav* ut omgangen, tilsammen 24 staver. Lukk med en kjedemaske i 3.luftmaske i begynnelsen av omgangen.
3. Omgang:  3 luftmasker *1stav i første stav, 2 staver i neste stav* gjenta ut omgangen og avslutt med en stav i samme staven som de 3 første luftmaskene på omgangen og deretter en kjedemaske i den 3.luftmasken på begynnelsen av omgangen.
4. Omgang: 3 luftmasker, *1stav i stav, 2 staver i neste stav* gjenta og avslutt som omgang 3.
5. Omgang: 3 luftmasker, *2 staver i første stav, 1 stav i neste stav* gjenta ut omgangen og avslutt med en kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen.
6. Omgang: 3 luftmasker, 1 stav i hver stav. Avslutt med en stav i 1.luftmaske på raden og kjedemaske i den 3.luftmasken. Tilsammen 81 staver.
7. Omgang: 3 luftmasker *1 stav i stav, 2 staver i neste stav* gjenta ut omgangen og avslutt med kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av raden.
8. Omgang: 3 luftmasker * 1 stav i stav* gjenta ut omgangen og avslutt med 1 stav i samme staven som de 3 luftmaskene på begynnelsen av omgangen. Tilsammen 121 staver.
9. Omgang: 3 luftmasker, *1 stav i stav* gjenta ut omgangen og avslutt med en kjedemaske i den 3.luftmasken på begynnelsen av omgangen. Tilsammen 122 staver.

Hekle 4 slike runde brikker.
Fest løse tråder.  Legg to brikker sammen, vrange mot vrange og hekle dem sammen med fastmasker i bakre ledd. Husk å hekle en hempe ved slutten av omgangen (jeg heklet 12 luftmasker til hempe).

Dersom du vil kan du også lage en bord rundt grytekluten: Jeg heklet min slik: Hekle *3 luftmasker og deretter kast, stikk heklenåla i samme hull hvor luftmaskene startet, hent garn, trekk garnet gjennom to løkker, kast, hent mer garn, trekk gjennom to løkker, kast, hent garn og trekk igjennom to løkker. Du har nå 4 løkker på nåla, kast og trekk gjennom alle 4 løkkene, hopp over 3 masker, 1 kjedemaske i neste maske..* Gjenta ut omgangen. 

☆ Lykke til ☆Det ble visst plutselig natt, 
midnattsola skinner og det er ikke lett å gå å legge seg.
Tusen takk for hyggelige bestemor-hilsninger sist innlegg!
♡Veldig koselig♡
Ønsker deg en strålende søndag!13 kommentarer:

 1. Hvor er de fine og i de klassiske, smukke farver. Du er meget dygtig til håndarbejde! Jeg har helt forsømt den slags i de senere år og har ikke strikket og hæklet, siden jeg fik min søn.
  Det må være smukt med midnatssolen, men svært at finde døgnrytmen. Ha' en strålende søndag også du!

  SvarSlett
 2. Hei! Disse var fine, og så praktisk med at de hekles doble! Tusen takk for oppskriften! Kos deg videre med hekletøyet, og nyt midnattssola! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. Så flotte grytekluter! Jeg tror jammen jeg må prøve meg på slike. Har noen som er litt for tynne og må alltid huske å brette dem dobbel før jeg tar ut stekebrettene. Dine er sikkert tykke nok når de er heklet dobbel. Lurt.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for oppskrift! Fine, sommerlige grytekluter! Det er koselig å hekle om sommeren, men er ikke kommet i gang i år. Må si jeg er litt misunnelig på midnattssola. Håper den kommer til å skinne mye hos dere i sommer.

  Ha en fin søndag!

  Klem

  SvarSlett
 5. De likte jeg,kjempefine :) tusen takk for oppskrift må nok prøve dem en dag. Ønsker deg en fin søndag.

  SvarSlett
 6. Fine grytekluter! Det kan man aldri få nok av :-)

  SvarSlett
 7. Disse var kjempefine Britt! Og takk for at du deler oppskrift. Skjønner ikke at du har tid til all heklinga når alt du sikkert vil er å kose med Lillegutt! Håper alt står bra til. Nyt sola!
  -Anne-

  SvarSlett
 8. Kjempefine! Så kjekt at de har forskjellige sider:)

  SvarSlett
 9. Bestemors grytekluter, så fine de var :). Gratulerer med det lille vidunderet!
  Ønsker deg fine sommerdager.
  Klem fra Anette

  SvarSlett
 10. Disse så jo lekre ut. I syklubben min har vi fått strikkedilla på lapper, eller vaskekluter og hånduker av bommulsgarn. Må vel presentere noen etter hvert. Ha en fin dag da.

  SvarSlett
 11. Schön deine Topflappen die Farbe mag ich sehr liebe Grüße karin

  SvarSlett
 12. Farger jeg liker... jeg kommer ikke forut med strikke nå... jeg har andre oppgaver... så snill... bestemors hjelp :-)))
  Klem til deg Britt.

  SvarSlett
 13. Oh I like this! Thank you for the pattern! Hope all is well!

  SvarSlett