torsdag 12. juli 2012

Barcelona

Det ble selvfølgelig ikke noe blogging mens vi var i Barcelona; det var mer enn nok av andre ting å finne på mens vi var der!!


Vi har sett og opplevd masse, som seg hør og bør av turister langveisfra. Å vandre langs den kjente gågata La Rambla, pause på utekafeer med kald drikke og bare nytt folkelivet - er abolutt til å anbefale. Vi har sett fantastisk arkitektur, blant annet av den kjente arkitekten Antoni Gaudi. Desverre klarte vi å slette masse bilder (blant annet fra La Sagrada Familia- det kjente kirkebygget og MYE mer, så det blir ikke bilder derfra....)


Vi besøkte Parc de la Ciutadella, en fin oase midt i byen. Kaskadefontenene er et flott skue. her har Gaudi hatt en finger med i spillet; på toppen er det hester med vinger som trekker en vogn.


Arc de Triomf er en flott inngang til parken. Denne har arkitekten Josep Vilaseca tegnet for verdensutstillingen i 1888. Litt vanskelig å se her kanskje, men på toppen står engler og blåser i horn og rekker frem kranser.


Det er selvfølgelig vanskelig å velge ut bilder fra alt vi har sett (selv om slette-fadesen gjorde det enklere for meg!). Barcelona er en fantastisk by og jeg kommer å gjerne tilbake, igjen og igjen..
Nå har vi gode dager sør for Girona, på kysten...skal prøve å få laget et innlegg herfra også..
hei så lenge! :-)7 kommentarer:

 1. Hørtes herlig ut! Nydelige bilder : ) Kos deg på tur! Klem Hilde

  SvarSlett
 2. Mange flotte bilder dette, selv om det ble noen i manko (slettet)Kos dere masse i fortsettelsen av ferien. Klem fra tanten

  SvarSlett
 3. Hei! Vi var også i Barcelona tidligere i år. Fantastisk by! Jeg vil også tilbake dit. Fontenen i Ciutadelle-parken var under oppussing da vi var der, så vi fikk ikke sett den med vann i - men du verden for noen dimensjoner! Sagrada Familia var nok høydepunktet for meg, helt fantastisk bygg.
  Kos dere videre i ferien!

  SvarSlett
 4. Skulle gjerne vært der et par dager jeg også om jeg kunne kommet dit med et trylleslag. Sluppet pakking, sikkerhetskontroll, flyreise og flyplasser. Det ser i alle fall veldig vakkert ut der.

  SvarSlett
 5. Har drøymt om å reise til Barcelona. Lese nokre bøker der handlinga foregår i den byen. Trur den siste eg las var Havets Katedral, skal tru om gatene fins fortsatt...
  Heldige du som har opplevd byen :)
  God ferie vidare !

  SvarSlett
 6. Så flotte bilder, og synd med de som ble slettet.
  Kos dere masse på tur, og nyt ferien :))

  SvarSlett
 7. Det ser ut for at dere har både kost dere og hatt fint vær...når det gjelder været er det neimen ikke noe å komme hjem til.
  Kjenner flere som har vært i Barcelona i vår, og hører som deg at det er en fantastisk by. "Eia var vi der"!
  Nyt ferien videre.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett