søndag 22. april 2012

Veibrink - Kildal


I går, lørdag, var vi på en flott skitur. Vi gikk fra Veibrink (Sørkjosfjellet), over Sikkajärvi  til Kildal. (Det er en strekning på sånn sirka 2,3 mil, tror jeg) Her ser du utsikt fra "Appelsinhaugen". Du ser mot Bakkeby, Arnøy, Skjervøy...


Fra "Appelsinhaugen" ser du også til Uløya. En vakker øy med et gammelt handelssted; Havnnes. De fleste gamle bygninger her oppe i Nord-Troms og Finnmark ble jo jevnet med jorda under 2.verdenskrig, men på Havnnes er det bevart bygninger fra mange år tilbake (kanskje eg lager et blogginnlegg fra Havnnes en annen gang :-)....)

Her går løypa mot Sikkajärvi. Været var ikke det helt store, heller litt "bob-bob", med en del vind og periodevis overskyet.

Det er den trivelige samboeren min som er modell på bildene! Her har vi passert Sikka. Ikke så godt å se på bildet, men her i området ligger det noen hytter. Ved en av hyttene ble vi invitert til kaffestopp, så gjestmildt! Det er populært å drive med isfiske på vannet. Det går scooterspor på kryss og tvers- det er jo rett og slett et eldorado for scooterentusiaster hele dette området (ja, der det er løypenett, altså...:-))

Det ble ikke de beste bildene fra turen, dessverre. Men her ser du kanskje Sorbmegaisa (Kåfjord) midt i bildet, Steinfjellet (Rotsund) ligger nedenfor (ser langt og flatt ut her..), mens du kanskje kan skimte Lyngsalpene til høyre i bildet.

Her er vi kommet nesten halvvegs og starter nedkjøring mot Bessivannene på veg mot Kildal.

Hele dagen på tur, og vi merka det på kroppen- med noen "ondter" her og der (gamle folk, skal jo merke slike utskeieleser i kupert terreng ;-) Alt i alt en flott tur, rett og slett balsam for sjela og få med seg slike opplevelser!
                                                  Ha en fin søndag, folkens!

7 kommentarer:

 1. Hei, denne var bra, skal se på de fine bildene og lese kommentarene når vi kommer til Namlat, ha fortsatt en fin dag.

  SvarSlett
 2. Hei, denne var bra, skal se på de fine bildene og lese kommentarene når vi kommer til Namlat, ha fortsatt en fin dag.

  SvarSlett
 3. Jeg skulle gjerne vært med! Hele dagen ute på tur. Herlig! Og for en natur dere omgir dere med! Vårskiturer er ekstra bonus etter vinteren.

  Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
 4. Å himmel for en fantastisk tur dere har vært på...under sånne forhold kan man saktens være på tur hele dagen...med noen "ondter" her og der!
  Ha en koselig søndag og ei god ny uke.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. Sprek dere er :)) Helt sikkert en flott tur, og jeg gleder meg til sommeren... Da blir det fjellturer på meg :)
  Ha en flott ny uke :)

  SvarSlett
 6. Oj, du har virkelig nytt, forhåpentligvis, siste rest av vinter;)
  Sikkert en kjempetur, dette;)
  Ha gode dager mot helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett