søndag 15. september 2013

Mmmmmmm......Suksess-Brownies

 
 
 
Noen har lagt merke til at jeg noen ganger har hatt med meg Brownies til kaffen når vi er på tur.
Linda med bloggen Occasional Scotland har spurt meg om jeg kan dele oppskriften
og det kan jeg selvfølgelig gjøre!!
 
obs. Kaken stekes i en stor langpanne.
 
Suksess-Brownies
 
6 egg
4,5 desiliter sukker
450 gram margarin/smør
5 desiliter hvetemel
2 plater (250 g) kokesjokolade (70% kakao)
4 spiseskjeer kakao
2 teskjeer vaniljesukker
200 gram valnøtter
 
Pisk sammen egg og sukker (ikke eggedosis). Smelt sjokolade og margarin/smør. Rør rundt hele tiden mens du blander i smeltet, varm sjokolade og margarin/smør. Bland i alt det tørre med en slikkepott. Hakk opp valnøttene og bland dem i røra. Legg bakepapir i langpanna før du heller røra i formen. Kaka stekes på 175-180 grader. Steketid: ca. 20-25 min,
 
Kaka er absolutt en "innertier" å ta med seg på tur i stede for sjokolade;
 smaker fortreffelig til kaffen! 
 
Jeg bruker å dele kaka i 4 og fryse den. Det er så kjekt å kunne ta opp fra fryseren når man "mangler noe" til kaffegjester :-) Tin kaka i ovnen på 100 grader....Kaka smaker veldig (les: farlig!) godt varm med vaniljeis..og plutselig har man noe godt til kaffen!
 
 
Ha en strålende september-søndag! :-)
 
 


22 kommentarer:

  1. Dette må være det mann kaller kalloribombe. Høres nydelig ut. Ha en fin søndag.

    SvarSlett
  2. Oppskrift notert - Mmmmm!
    Gleder meg til å prøve denne, ser farlig god ut, ja! :-)

    SvarSlett
  3. Høres deilig ut :)
    Her står det eplekake i ovnen :)

    SvarSlett
  4. Ser jammen god ut, ja! Treng i alle fall å trimme litt etter å ha ete av denne;) Det gjeld å begrense seg, så då er det nok lurt å fryse ned ein del.
    Ha ein fin søndag!

    SvarSlett
  5. Tack för Brownie receptet, alltid välkommet med bra recept på godiskakor!
    Och är det hjortron (mylter, som min mormor sa) som jag ser bladen på? Mumsigt det också!
    Tack för din fina kommentar om mitt grönsaksland och stenarna. Visst är dom fina stenarna, det är sådana som den här bygden en gång livnärde sig på och mannen min lade gången när jag låg på sjukhus för 3 år sedan (hade fått dubbelsidig lunginflammation från ett litet babybarn, så nu är jag vaccinerad mot det!!!).
    Kramar

    SvarSlett
  6. Takk for oppskrifta.
    Denne skal selvfølgelig prøves. Men må nok passe på å fryse ned store deler av kaka
    før jeg smaker på den.
    Vet av erfaring at det nesten er umulig å stoppe når man først har starta å spise....

    SvarSlett
  7. Det fine med slike godbiter er at de kan nytes på tur uten dårlig samvittighet av noe slag. Dryge topp-turer tærer på sukkerlageret, og dette må være et himmelsk påfyll.
    Her er det dårlig med tur i dag. Regnet siler ned, men håper på noe lettere vær etter fårikålen. Det må bli minst 10000 skritt på skritt-telleren i dag også.

    Fortsatt fin søndag!

    Klem sørfra

    SvarSlett
  8. Takk for oppskrift! Denne må prøves:)

    SvarSlett
  9. Thank you so much!! I have a university-student daughter coming home in a couple of weeks for a visit, so I plan to try these as a treat for her to take back with her. I just need to translate the recipe correctly - but I've signed up for a Norwegian class this autumn, so that should help!

    SvarSlett
  10. Mmmm... den der så farlig god ut ja! Takk for oppskrifta, den skal jeg nok prøve.
    Så mange nydelige høstbilder du har tatt fra turen dine. Takk for at du vil dele den flotte Nord-norske naturen med oss:))
    Ønsker deg en fin søndagskveld videre!

    SvarSlett
  11. Oj, her var mye fint sia sist jeg var innom! Nydelige bilder du tar Britt, reine skjære proff-fotografen! :) Den kaka høres knallgod ut - skal prøve... Håper det er bra med dere, hils så mye! Klæm fra Nesna-Marit

    SvarSlett
  12. Mmmmm...brownies er jo knallgodt og noen godbiter til turkaffen er viktig.

    SvarSlett
  13. Mums, den ser lækker ud. Min datter bagte en i fredags, den var meget hurtig væk;)

    SvarSlett
  14. Det er bakt!!! Jeg bakte plommekake i dag. Jeg bruker for en fin kaffedrikker.
    Din Brownies ser fantastisk. Mhhh! Kakao og valnøtt...deilig. Det kommer neste gang. Tusen takk!!! Ha en herlig uke. Stor klem fra Viola.

    SvarSlett
  15. Både ser og høres godt ut ;)
    Velger å hoppe over oppskrifta siden jeg prøver å være "forsiktig".... Og det er ikke bare bare når man er kakemons(ter)...
    Ha ei super uke :)

    SvarSlett
  16. Hei
    Skal bake denne oppskriften i dag, lurer på om det skal være bakepulver i brownisene?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, hei!
      Det skal ikke være bakepulver i denne oppskriften! :-)

      Slett
  17. Oh chocolate brownies and coffee...that looks so good, Britt!

    SvarSlett
  18. Åh, dei brownisane ser fantastiske ut.
    Eg skriv ut oppskrifta og lagar dei ved høve.
    Vanlegvis lagar eg frå Toropakke uten egg fordi eg har eit barnebarn som var
    allergisk mot egg. Han stoler kun på farmor, at ho lagar dei fullstendig fri for egg sjøl
    om han kan bruke det no.

    SvarSlett
  19. Tusen takk for denne oppskriften. Den skal prøves!!!!

    SvarSlett