fredag 6. april 2012

Pavlova

I dag tenker jeg å dele en kakeoppskrift. Pavlova er manges favoritt- og lett å bake!


I hovedsak består kaka av marengsbunn, kremfløte og frukt. Den er frisk på smak!



Marengsbunn:
4 eggehviter
250 gram sukker
1 ss maisenna
1 ts.sitronsaft (eller eddik)
1 ts vaniljesukker

Fyll:
6 dl kremfløte
1 ts. sukker (jeg bruker vaniljesukker)
Frisk frukt og/ eller bær for sesongen ( For eksempel Jordbær og bringebær el. druer, kiwi og fersken eller nektarin, ananas og bananer...)

Stivpisk eggehvitene, tilsett en og en spiseskje sukker pisk godt og fortsett piskingen til marengsen er blank og seig (Tips: for å kontrollere at marengsen er ferdig pisket kan du ta litt marengs mellom fingertuppene; dersom du ikke kjenner sukkerkorn er den klar!) Tilsett maisenna, sitronsaft og vaniljesukker mot slutten.
Tegn en sirkel på bakepair ca 23 cm diameter. Bre marengsen utover, lag litt fordypning i midten, slik at kanten blir litt høyere.
Stekes på 140-150 grader midt i ovnen ca. 1,5 timer. Avkjøles. Skjær opp frukt / bær i små biter og bland dette i pisket krem. Pynt kaka med resten!

Lykke til! :-)



Her i huset skal vi kose oss med Pavlova til dessert idag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar