mandag 14. mai 2012

17-mai i Bergen

For første gang skal jeg til Bergen- og det på selveste nasjonaldagen!


Det blir stas og bunaden må selvfølgelig være med! Det er ikke så mange anledninger at dette praktplagget blir dratt ut av skapet, men nå er anledningen der- definitivt!Det skal bli fint å oppleve buekorps og andre særegenheter for Bergen. Og så blir det så fint å treffe min datter som går på skole der- gleder meg!!!


Håper også at det blir værforhold til å oppleve turområder rundt byen.


I morra starter vi på vår ferd sørover og vestover i landet, noen dagers avkobling sammmen med familie og venner.

Ønsker dere alle en feiende flott 17.mai!


15 kommentarer:

 1. Riktig god tur! Ekstra kjekt med bunad når vi feirer et annet sted, for vi liker litt oppmerksomhet på vår egen bunad, ikke sant? Håper du får fine dager i Bergen!

  God 17. mai!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Håber at du får en dejlig dag i Bergen, med datteren din:))

  SvarSlett
 4. Hei Britt :-) Så hyggelig å treffe deg her inne i Blogglandia, da, og takk for hyggelig kommentar inne hos meg i dag. Og takk i lige måde; må jeg si, her har du laget deg en kjempefin blogg selv. Har lest meg nedover her, og jammen er du aktiv og allsidig; her inne var det masse flott og interessant å både lese og se på.

  Jeg driver to blogger nå, og kjenner at jeg akkurat nå brenner mest for Jannas Mat, men det endrer seg kanskje i takt med hva som står i fokus... Snart blir det vel hageliv og slikt som kommer til å være gjenstand for blogging...

  Ha en fin tur sørover til Bergen. En aldeles nydelig by, jeg bodde der i et par år og stortrivdes. Håper du har regncape til den flotte bunaden din, for det er meldt om åpne sluser der i 17.mai-helga..;-)
  Vi "blogges"...;-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme! Ja, vi gleder oss til å oppleve Bergen! Vi er så heldige å ha med oss en ektefødt Bergenser på turen, så jeg regner med at opplevelsene vil stå i kø! :-)

   Slett
 5. I år fikk jeg ikke på meg bunaden, men jeg skal ikke pynte meg heller..blir hytteliv;) Ekstra artig med bunad når man er utenfor hjemmeområdet;)
  Kos dæ masse!!! Klem fra mæ;)

  SvarSlett
 6. Min datter, Revisoren, har gått 5 år på NHH og 3 år på BI i Bergen og det er alltid kjekt å komme på besøk til dem og se ved selvsyn at de har det godt..... God tur og håper værgudene viser seg fra en litt bedre side enn de sier de skal.

  Jeg drar på hytta og bunaden blir hjemme.

  SvarSlett
 7. Du kommer til å kose deg! Prosesjonene begynner tidlig på morgenen, verdt å få med seg!
  Gjør deg klar for Bergenspatriotisme, med bauekorps, og synging av Bergens nasjonalsang, "Bergensiana" eller "Nystemten" som den også kalles. Etter prosesjonene, er det samling på Festplassen, Vikingskipet rigges til som scene.
  Morsomt å få med seg den tradisjonelle påleklatringen, hvor menn klatrer som apekatter opp til topps for å rive med seg premier. (jeg sier menn, for jeg har aldri sett en bunadstakk fare i været, men man vet jo aldri..) Er det bra vær, er hele Bergen og omegn i byen. Er det ikke bra vær, er det fremdeles mange, men ikke fullt så stas med paraply.men ikke la det stoppe deg!
  ...vi har ikke regn i Bergen vet du...it`s liquid sunshine!!!
  Ja, så har du nok gjettet min nasjonalitet, øøøh, jeg mener..hvor i landet jeg kommer fra....
  Velkommen skal du være!
  Klem, M

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det -og tusen takk for masse informasjon! - og ja, det er sant det som ryktes; Bergensere er svært gjestfrie! Vi gleder oss!:-)

   Slett
 8. Glemte at nasjonalsangen vår også kalles "Utsikt fra Ulriken"...kjært barn og så videre...


  Her kan du øve deg: (hihi)

  http://www.youtube.com/watch?v=vWir4Qh7odA

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper vi kommer oss på tur, ja, vi skal legge oss i hardtrening og synge flerstemt! :-)

   Slett
 9. Nydelig bunad og søljer! Ha en flott 17. mai på vestlandet! : D

  SvarSlett
 10. Velkommen til Hekleblogger. Takk for titten på din blogg. :-)

  SvarSlett
 11. Det er sååå koselig å feire nasjonaldagen andre steder...når man går rundt og kan vise frem Norges fineste bunad! Jeg har den i grønn, med oksiderte søljer. Tror nok at det blir hytta i år...for første gang den dagen.
  Ha en riktig så koselig tur.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 12. Ser at også du har Norges fineste bunad, da blir det jevt å vise den frem i Bergen. Håper dere får fint vær. Her i Trondheim truer metrologene med regn, så det er ikke sikkert det blir noen bytur på oss. Ingen barnebarn i toget i år. Marita går på BI, og Marius skal opp i matte etter den 17, og har fritak fra barnetoget for å lese, så de drar til Frøya på hytta. Ha en riktig fin tur til Bergen, kos dere. Hurra, hurra

  SvarSlett